Hogyan tudok kilépni a portálról?

Az E-önkormányzat portálon:
Az E-önkormányzat portál bejelentkezett felhasználót 10 perc inaktivitást követően automatikusan kilépteti. Baloldalon, a felhasználói név alatt található egy számláló, amely jelzi a felhasználó számára, hogy mennyi ideig tud még interakció nélkül a portálon maradni. A számláló az utolsó eseménytől számított inaktivitási időt veszi figyelembe. 
 
Az E-önkormányzat portálról a következő módon tud kilépni. Baloldalon, a bejelentkezett felhasználó neve alatt jelenik meg a „Kijelentkezés” gomb. Ezt megnyomva kijelentkezteti a rendszer, és ismét a portál nyitó oldalára kerül. 
 
Űrlapkitöltés során:
Amennyiben bejelentkezve vagy anélkül megnyitott egy űrlapot, 9 perc inaktivitás után jelzi a rendszer, hogy a munkamenet le fog járni. Amennyiben fent szeretné tartani a munkamenetet, így megőrizni munkáját, kattintson a munkamenet további fenntartása gombra. A „Munkamenet további fenntartása” gombra kattintva az időkeret újraindul. Amennyiben nem kattint a gombra a munkamenet véget ér. 
A rendszer automatikusan nem menti a kitöltött űrlapot, amennyiben nem tartja fenn a munkamenetet, eddigi munkája el fog veszni. 
 
Az Űrlapkitöltő rendszerből három módon tud kilépni: 
  • Tíz perc inaktivitás után a rendszer automatikusan kilépteti (bejelentkezett és bejelentkezés nélküli felhasználó esetén is). 
  • Az Elvetés gombra kattintva (bejelentkezett és bejelentkezés nélküli felhasználó esetén is).
    A kitöltés alatt álló űrlap adatait a rendszer nem menti automatikusan. Az űrlap adatainak megőrzéséhez kilépés előtt az „Űrlap mentése” vagy a „Letöltés adat XML-be” gombra lehet kattintani (Hivatkozás: Tudom-e később folytatni az űrlap kitöltését?).
    Az elvetést követően Ön visszajut az E-önkormányzat portál PORTÁL SZOLGÁLTATÁSOK oldalára, a korábban kiválasztott „önkormányzathoz”.
  • Az Űrlapkitöltő alkalmazás jobb felső sarkában található „Kijelentkezés” gomb segítségével (csak bejelentkezett felhasználó esetén).  
    Ezt megnyomva, a bejelentkezett felhasználó számára a következő szöveg jelenik meg: Sikeres kijelentkezés a kitöltőből. Az E-önkormányzat portálon ettől még bejelentkezve maradhat. Erről az oldalról visszajut az E-önkormányzat portál PORTÁL SZOLGÁLTATÁSOK oldalára, ahol bejelentkezve marad, ha 10 percen belül történt az Űrlapkitöltőből való kijelentkezés.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben nem kívánja tovább használni a szolgáltatást, - adatainak biztonsága védelmében – ne a böngészőablakot zárja be, hanem mindig kattintson a Kijelentkezés gombra.
 

Vissza a Tájékoztató a portálról oldalra