Cég nevében elérhető szerepköri funkciók

A következő táblázat összefoglalóan mutatja be az egyes funkciók jogosultsághoz kötődő használati lehetőségeit.

CNY törvényes képviselet típusa Meghatalmazás helye Használhatja az Ügyindítás (űrlapbeküldés) funkciót Cégkapun keresztül történik az űrlapbeküldés (A felhasználtót regisztrálták a Cégkapura) * Használhatja az adóegyenle-lekérdezés funkciót? Használhatja az Adóbevallási információk funkciót? Használhatja az Ügykövetés funkciót? Használhatja az elektronikus fizetés funkciót?
Önálló Nem szükséges Igen, minden ügyben Igen Igen Igen Igen Igen
Együttes RNY Igen, de adó ügyben hiánypótlást kér az önkormányzat Nem Nem Nem Igen Befizethet, de nem láthatja a képviselt adó- és illetékfizetési kötelezettségeit
Együttes RNY és ASP ADÓ-szakrendszer Igen, minden ügyben Nem Igen Igen Igen Igen
Együttes ASP ADÓ-szakrendszer Igen, de nem adó ügyben hiánypótlást kér az önkormányzat Nem Igen Igen Igen Igen
Nincs RNY Igen, de adó ügyben hiánypótlást kér az önkormányzat Nem Nem Nem Igen Befizethet, de nem láthatja a képviselt adó- és illetékfizetési kötelezettségeit
Nincs RNY és ASP ADÓ-szakrendszer Igen, minden ügyben Nem Igen Igen Igen Igen
Nincs ASP ADÓ-szakrendszer Igen, de nem adó ügyben hiánypótlást kér az önkormányzat Nem Igen Igen Igen Igen
Nincs Nincs Igen, de minden ügyben hiánypótlást kér az önkormányzat Nem Nem Nem Nem Befizethet, de nem láthatja a képviselt adó- és illetéfizetési kötelezettségeit* A képviselt cég Cégkapujára érkezik a feladási igazolás, a képviselő Ügyfélkapujába a beküldött űrlap másolata.

Amennyiben nincs hozzárendelve a felhasználó az adott cég Cégkapujához, az űrlapot nem küldheti be az adott Cégkapuról, a beküldés gomb megnyomása után hibaüzenetet kap, és megáll a folyamat.